040 - 2010455

Wandverkleuring bij haard

Ook al wordt er regelmatig gestofzuigd, in elke woonruimte bevinden zich altijd stofdeeltjes in de lucht. Deze stofdeeltjes zijn goed zichtbaar in binnenvallende zonnestralen. Zolang de hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht beperkt blijft, zult u hiervan waarschijnlijk geen last ondervinden.

Rookkanalen voor hout

Rookkanalen toegepast voor houthaarden zijn onderdruksystemen die de verbrandingsgassen op natuurlijke wijze afvoeren tot buiten de woning. Afvoersystemen zijn op grond van het toegepaste materiaal in te delen in twee hoofdgroepen: afvoerkanalen en afvoerleidingen.

Rookkanalen voor gas

Rookgaskanalen, oftewel afvoersystemen toegepast voor gasgestookte toestellen, zijn onderdruk- of balanssystemen die de verbrandingsgassen door natuurlijke trek afvoeren tot buiten de woning. We kunnen een aantal afvoersystemen onderscheiden, te weten

Rookgas ventilatoren

Rookgasventilatoren zijn er over het algemeen in twee varianten, n.l. ventilatoren voor openhaarden gestookt op hout, en ventilatoren voor openhaarden gestookt op gas.

Houtvuur

De sfeer rond een écht houtvuur is natuurlijk onovertroffen. Voorwaarde is dat de juiste brandstof in de juiste haard wordt gestookt. Want als u de uitgekiende verbranding van de haard optimaal kunt benutten, brandt deze ook het schoonste.

Kwaliteit gegarandeerd

Welk toestel is geschikt voor uw woonsituatie, naar welke brandstof gaat uw voorkeur uit, is de bestaande schoorsteen geschikt voor de gekozen haard of kan hij geschikt gemaakt worden? Of moet er een nieuwe komen of is er wellicht helemaal geen schoorsteen nodig?

Gasvuur open

Een conventionele openhaard of kachel op gas werkt volgens het systeem van ‘open verbranding’. Dat wil zeggen dat de, voor de verbranding benodigde zuurstof direct uit de ruimte waarin de kachel geplaatst is, wordt gehaald.

Informatie SVG-lid

Een haardenzaak die is aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) waarborgt die zekerheid in drie V’s: • vakmanschap • verantwoordelijkheid • veiligheid

Onderhoud

Periodiek onderhoud van uw haard, kachel en rookgasinstallatie zorgt voor de juiste werking van uw sfeerverwarmingstoestel. Het onderhoud vergroot ook uw veiligheid en comfort.

Informatie gasleidingen

In het regeerakkoord is benoemd dat het afgelopen moet zijn met het stoken van gas en dat de gasleidingen niet langer nodig zouden zijn. Is dat allemaal inderdaad zo en wanneer gaat dat dan gebeuren?

Fijnstof Hout en Pellets