Bent u op zoek naar een mooie haard of kachel?

Dan wilt u zeker weten dat u een prima product aanschaft onder voor u gunstige voorwaarden. Een haardenzaak die is aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) waarborgt die zekerheid in drie V’s:

  • vakmanschap
  • verantwoordelijkheid
  • veiligheid
erkend installateur

Vakmanschap

De ruim tachtig SVG-detaillisten zijn niet zomaar lid geworden van het gilde. Zij hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis.Belangrijker nog: zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het SVG erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven. Om lid te worden, dient de detaillist te beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen dit diploma geeft recht op de eveneens door de SVG vereiste erkenning van de Stichting EVIS. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt, nemen de SVG-detaillisten en hun personeelsledenregelmatig deel aan opfriscursussen. De expertise van onze leden kleurt niet alleen hun advies aan u als consument, maar ook de wijze waarop zij een haard of kachel installeren. Het is deze vakbekwaamheid die u vertrouwen geeft.

Verantwoordelijkheid

De SVG-detaillist installeert de door u gekochte haard of kachel altijd zelf of laat dat doen onder zijn verantwoordelijkheid.Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces, van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Een lid van ons gilde verkoopt alleen haarden en kachels van geselecteerde fabrikanten. Zij leveren immers een kwaliteit met dezelfde hoge standaard als die van zijn eigen vakmanschap. Het gaat tenslotte om uw sfeer-beleving.

Veiligheid

Vakmanschap en verantwoordelijkheid aan beide in dienst van de veiligheid. Om zorgeloos te kunnen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitstraalt,moet u aankunnen op de veiligheid ervan.De SVG-detaillist is zich daarvan zeerbewust. In zijn advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Hij beoordeelt de rand-voorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. Indien nodig kijkt hij hoe die geoptimaliseerd kunnen worden.Hij installeert alleen een haard of kachel als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is. Verstandig kiezen voor sfeerverwarming is kiezen voor Het Sfeerverwarmingsgilde

Gegarandeerde Kwaliteit

Door alle accent te leggen op de drie V’s,kan het SVG Gegarandeerde Kwaliteit bieden. Hebt u bij een SVG-detaillist een haard of kachel gekocht waarover u onverhoopt niet tevreden bent? Dankzij de Gegarandeerde Kwaliteit doet een onafhankelijke geschillencommissie dan snel een bindende uitspraak. De branche garandeert dat deze uitspraakvlot en volledig wordt nagekomen.Uw oriëntatie op een gezellige en betrouwbare haard of kachel móet daarom haast wel beginnen in een van de tachtig showrooms van detaillisten die zijn aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. Daarmee kiest u immers verstandig voor sfeerverwarming.