faber haard
Faber Haard

In 1844 werd in het Friese Franeker het vuur ontstoken voor het huidige merk Faber Haard. Jan Gerrits Faber begon met de oprichting van een grofsmederij; de basis voor het huidige assortiment haarden en kachels. Velen zijn opgegroeid met de eerste gaskachels van Faber; zeker toen in de jaren-60 in Nederland het gebruik van gas steeds meer gemeengoed werd. Hoe heerlijk was het om thuis te komen en op te warmen bij de gaskachel. Samen de dag doornemen met vrienden of familie.

Het merk Faber heeft sindsdien niet stilgestaan. Vele nieuwe producten en technieken werden ontwikkeld. De Faber haard heeft diverse unieke uitvindingen op haar naam staan, die nu als dé standaard in de internationale markt worden gezien. Unieke innovaties om samen warmte en vuur optimaal te beleven en te voelen.

faber haarden
Waarom een Faber Haard kopen

Al jaren is Faber is een gevestigde naam op het gebied van gashaarden en elektrische kachels. Maar ook een stoere houtkachel of een buitenhaard. Enkele innovatieve oplossingen:

Step burner van Faber
De Faber Step Burner is de meest revolutionaire brander op de markt. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte van de gashaard te zien. Maar wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden deze vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur. In combinatie met de ITC App kunt u tot 70% besparen op uw verbruik.

Besparen op uw Faber gashaard met de Faber ITC App
De Faber ITC regelt de haard en combineert een optimale instelling met een minimaal gasverbruik. De ITC regelt niet alleen, het geeft ook informatie over het gasverbruik, het aantal stookuren, kamertemperatuur, wanneer het tijd wordt voor onderhoud en vele andere zaken. De ITC grijpt in indien de temperatuur bij de regelapparatuur onverhoopt te hoog mocht worden.
Ook bij een kamer temperatuur boven 37 graden en indien er lange tijd geen commando van de afstandsbediening is ontvangen schakelt de haard uit.

Op zoek naar de ultieme sfeer op uw favoriete plek. Wij adviseren graag. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende inspiratie afspraak.

Welkom

Warmte, licht en gezelligheid. Sfeerhaarden De Kempen heeft de haard die past bij uw interieur. Laat u inspireren door onze uitgebreide collectie. Van houtkachel tot gashaard, van modern design tot klassieke schouw. Sfeerhaarden de Kempen biedt u de meest uitgebreide haardencollectie van Valkenswaard en omstreken.

Voor uw haard of kachel

Gratis ontwerpadvies

Ontwerpadvies in uw eigen woning!

Schrijf u nu gratis in voor een ontwerpadvies in ons Inspiratie Centrum in Best. Wij helpen u graag met het visualiseren van een haard in uw eigen woning!

logo wit

Haarden Inspiratie Centrum

Sfeerhaarden de Kempen

Waarom ons Haarden Inspiratie Centrum bezoeken?

Onze disciplines