gashaard vrijstaand

Gashaard vrijstaand in de ruimte geplaatst

Gashaard vrijstaand | Uw gaskachel volledig bij het interieur betrekken is heel goed mogelijk met een gashaard vrijstaand. Doordat de haard volledig in de vrije ruimte staat kan iedereen gezellig rondom het haardvuur zitten. Vrijstaande gaskachels kunnen overal in uw leefruimte worden geplaatst en staan los van de muur. Hierdoor wordt het rendement dus verhoogd en heeft de warmte een vrije uitstraling. De kachel straalt warmte uit naar alle kanten. Dit geeft een zeer behaaglijk gevoel.

De aanschaf van een gashaard vrijstaand

Wanneer u van plan bent om een gashaard vrijstaand aan te schaffen, zijn er verschillende punten waar u rekening mee kan houden. Welk vermogen is bijvoorbeeld nodig in een vrije ruimte? Of op welke positie in de leefruimte komt de haard het beste tot zijn recht Wij zetten het graag voor u uiteen.

dru trio
gashaard vrijstaand

Het plaatsen van een vrijstaande gashaard

Voor het plaatsen van een gashaard vrijstaand heeft u een rookkanaal in uw woning nodig of moet het mogelijk zijn om een rookkanaal te creëren dat voldoet aan de gashaard die is gekozen. Bij een gashaard is er vrijwel altijd sprake van een open verbranding: de zuurstof die nodig is voor het verbrandingsproces in de haard wordt aangevoerd uit de ruimte zelf. De rookgassen worden vervolgens weer afgevoerd via het rookkanaal. Het is heel belangrijk dat het rookkanaal ook goed aansluit op de haard. Om tot een goed advies te komen kunnen wij aan de hand van uw persoonlijke woonsituatie exact aangeven welk type haard voor u de beste optie is. We vertellen het graag!

Het vermogen van een vrijstaande gashaard

Het is belangrijk om een gashaard te kiezen die qua vermogen is afgestemd op de ruimte die u wilt verwarmen. Wanneer de haard te veel vermogen heeft, wordt de ruimte tevens onaangenaam heet. Hierdoor verloopt de verbranding ook niet meer optimaal. Samen kunnen wij bepalen welk vermogen er nodig is in uw specifieke situatie.

faber vrijstaand
haard valkenswaard

Aanschaffen van een gashaard

Wanneer u van plan bent om een gashaard vrijstaand aan te schaffen, zijn er verschillende punten waar u rekening mee kan houden. Welk vermogen is bijvoorbeeld nodig in een vrije ruimte? Of op welke positie in de leefruimte komt de haard het beste tot zijn recht. We zetten het graag voor u uiteen.

sp ambiente a4 h2o parelwit rla 300 dpi rgb
Sfeerhaarden de Kempen..

..is al jarenlang toonaangevend leverancier van haarden. Bij ons bent u verzekerd van persoonlijk en vakkundig advies. Samen met u bespreken we alle mogelijke modellen uit onze showroom of ontwerpen we een zelfs een op maat afgestemde haard waar u heerlijk bij weg droomt. Maak gerust geheel vrijblijvend een afspraak met Henrie van der Steen en ervaar wat een haard kan doen voor úw interieur.

Voor uw haard of kachel

Gratis ontwerpadvies

Ontwerpadvies in uw eigen woning!

Schrijf u nu gratis in voor een ontwerpadvies in ons Inspiratie Centrum in Best. Wij helpen u graag met het visualiseren van een haard in uw eigen woning!

logo wit

Haarden Inspiratie Centrum

Sfeerhaarden de Kempen

Waarom ons Haarden Inspiratie Centrum bezoeken?

Onze disciplines