dru haarden
Iron Dog kachels

Onze visie op handwerk: wij geven van begin tot einde niets uit handen. Want alleen wie het geheel kent, kan er met trots en overtuiging achter staan. Op deze manier geven wij elk van onze producten niet alleen hun beproefde kwaliteit, maar ook een ziel. Dat begint met de constructie door onze eigen ingenieurs en technici,

wordt voortgezet met een prototype in ons proeflaboratorium en de bouw in onze gieterij en loopt door tot de controle en montage van een Iron Dog – maar dat is nog niet alles. Ook als er ooit eens iets te verbeteren valt, doen wij dat graag en direct. Want net als uw Iron Dog staan ook wij altijd voor u klaar.

iron dog kachels
Waarom een Iron Dog kachel kopen

TECHNIEK

Een uitgekiende toevoer van zuurstof zorgt voor een langzame en gelijkmatige ontgassing van de houtblokken bij zeer lage emissies en met uiterst weinig verbrandingsresten.

De primaire luchtstroom 1 stroomt rechtstreeks door het vuurrooster en zorgt zo voor zachte ontgassing. De secundaire luchtstroom 2 houdt de glasplaat schoon en vermengt de verbrandingsgassen vóór vlamkanaal 3 met de noodzakelijke zuurstof . De gassen die vrijkomen in het achterste deel van de stookruimte worden snel vermengd met de tertiaire luchtstroom 4 en tot ontbranding gebracht.

De luchttoevoer kan men instellen door middel van één enkele regelaar 5. Een houtkachel bedienen kan niet eenvoudiger. De hoge efficiëntie wordt bereikt door het grote warmteabsorberende oppervlak in combinatie met de bijzondere manier waarop de verbrandingsgassen door de kachel worden geleid.

iron dog techniek
Welkom

Warmte, licht en gezelligheid. Sfeerhaarden De Kempen heeft de haard die past bij uw interieur. Laat u inspireren door onze uitgebreide collectie. Van houtkachel tot gashaard, van modern design tot klassieke schouw. Sfeerhaarden de Kempen biedt u de meest uitgebreide haardencollectie van Valkenswaard en omstreken.

Voor uw haard of kachel

Gratis ontwerpadvies

Ontwerpadvies in uw eigen woning!

Schrijf u nu gratis in voor een ontwerpadvies in ons Inspiratie Centrum in Best. Wij helpen u graag met het visualiseren van een haard in uw eigen woning!

logo wit

Haarden Inspiratie Centrum

Sfeerhaarden de Kempen

Waarom ons Haarden Inspiratie Centrum bezoeken?

Onze disciplines